Εμμανουηλίδου 13

Εμμανουηλίδου 13

Η νέα δουλειά του Κώστα Λεμονίδη
Ένα μείγμα δυναμικής και μελωδικής ροκ μουσικής, με ατμοσφαιρικές πινελιές…
Το cd αποτελείται από 10 κομμάτια, όπου εκτός από τον Κώστα Λεμονίδη που υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα από αυτά, συμμετέχουν ο Τάσος Μεταξάς, η Χριστίνα Καλογεροπούλου, η Αγνή Παλάντζα και η Δήμητρα Μαστορίδου.

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Κώστα Λεμονίδη και την Μαρία Παπαρδάκη. Εκτός του Λεμονίδη που έπαιξε κιθάρες και μαντολίνο, συμμετείχαν οι μουσικοί Περικλής Χατζής (μπάσο), Μαρία Παπαρδάκη (πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά), Τατιάνα Θεολόγου (τσέλο), Γιώργος Γκόγκας (πλήκτρα, προγραμματισμός). Φωνητικά έκαναν η Τίνα Κάρλε και η Δέσποινα Κατσούλη. Η ηχογράφηση έγινε από τον Γιώργο Σέμπο και η μίξη από τον Γιώργο Γκόγκα. Η φωτογράφηση έγινε στο Άλσος της Νέας Σμύρνης από τον Γιώργο-Όμηρο Χριστάκο.

Καλαίσθητη η έκδοση, εμπεριέχει φυλλάδιο με στίχους, πληροφορίες κλπ. Και το σημειώνω αυτό, γιατί μετά από διάφορες απαράδεκτές εκδόσεις, που περιέχουν απλώς ένα δισέλιδο, έχουμε φτάσει στο σημείο να εκθειάζουμε πλέον τα αυτονόητα.

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει το δελτίο τύπου: “Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα δυναμικής και μελωδικής ροκ μουσικής, με ατμοσφαιρικές πινελιές, που δίνουν οι ευαίσθητες μπαλάντες του cd. Οι κιθάρες του Κώστα Λεμονίδη κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνθέσεις του και το άμεσο και ήρεμο στυλ του τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερμηνεία του”.

Στίχοι, μελωδίες, ενορχηστρώσεις και ερμηνείες που ταξιδεύουν τον ακροατή.

Aν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια, θα διάλεγα εκτός από το ορχηστρικό, το οποίο “βαφτίζει” και το δίσκο, τα “Έρημα νησιά” τη “Σκόνη”, το “Φεγγάρι χλωμό”, αλλά και το “Τραγούδι της βροχής” – το οποίο έχετε την ευκαιρία να ακούσετε στο video που ακολουθεί- που θυμίζει και το μουσικό ύφος των Simon & Garfunkel.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του άλμπουμ “Εμμανουηλίδου 13”.