Εμμανουηλίδου 13

Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα δυναμικής και μελωδικής ροκ μουσικής, με ατμοσφαιρικές πινελιές, που δίνουν οι ευαίσθητες μπαλάντες του cd. Οι κιθάρες του Κώστα Λεμονίδη κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνθέσεις του και το άμεσο και ήρεμο στυλ του τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερμηνεία του.
read more

Musicheaven.gr – Θανάσης Γιώγλου

Εμμανουηλίδου 13

τοβιβλίο.net με μεγάλη χαρά υποδέχεται το συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή Κώστα Λεμονίδη και την τελευταία του δισκογραφική δουλειά “Εμμανουηλίδου 13” από την εταιρεία Ζεύξις. Δέκα τραγούδια, ένα εκ των οποίων ορχηστρικό το οποίο και δάνεισε τον τίτλο του στη δισκογραφική δουλειά, μας ταξιδεύουν με μαεστρία σε όμορφα και μελωδικά μουσικά μονοπάτια.

τοβιβλίο.net

Σταθμός 2ος

Μια και απομακρύνθηκε – για την ώρα; – από την τζαζέ χαλαρότητα του “Κάπως Αμήχανα” (α 305), δεν είναι κακή βάση οι Dire Straits για ακουστικές ροκ μπαλάντες με λυρικό ταμπεραμέντο – κι ας του ξεφεύγουν σε σημεία κατά Φάμελλο μεριά…

Αθηνόραμα – Αργύρης Ζήλος

Σταθμός 2ος

Υπάρχει ένας διάχυτος ερωτισμός στο album που όμως δεν μεταφράζεται με …“ανόρεχτες μπαλάντες” και βαθυστόχαστους συλλογισμούς, αλλά μέσω της μελωδικότητας ακόμα και των πιο δυναμικών συνθέσεων …
read more

Music Corner – Παύλος Ζέρβας

Σταθμός 2ος

Γενικά σε μία εποχή που όλοι κινούνται στα άκρα μεταξύ της εμπορικής και της underground μουσικής ο Κώστας Λεμονίδης μας προσφέρει μία μουσική αναπνοή, κρατώντας απόσταση και από τα 2 άκρα. Προτείνει έναν ήχο και τρόπο έκφρασης, ο οποίος ναι μεν είναι προσιτός προς ένα ευρύτερο ακροατήριο, αλλά δεν κατρακυλάει και στον βούρκο της εμπορεύσιμης μουσικής.

Rockap – Αντώνης Δριβελόπουλος

Σταθμός 2ος

Ζωντάνια, ειλικρίνεια και λόγια που δεν περνάνε από φίλτρο. Συνεντεύξεις που διαβάζεις ευχάριστα για την αυθεντικότητα τους. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν με τον Κώστα που σε λίγο καιρό κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ.

Music Corner – Θωμαή Καραθάνου

Κάπως Αμήχανα

Όχι, δεν ξεκίνησε από κάποιο reality! Σε πείσμα των καιρών υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες που ξεκινούν από το “μηδέν”! Ένας από αυτούς είναι και ο Κώστας Λεμονίδης. Το “κάπως αμήχανα…” αποτελεί την πρώτη δισκογραφική γνωριμία με το κοινό. Ένα album με pop κομμάτια που κάποιες στιγμές ηχητικά αγγίζουν μια πιο rock και άλλοτε πιο jazz άποψη.
read more

Music Corner – Παύλος Ζέρβας